De Hunneruiters lessen en activiteiten


Rijlessen

Alle lessen vinden, tenzij anders vermeld, plaats in de 'bosmanege-bak' aan het zandpad tegenover Heegderweg 33. Let op: lessen kunnen komen te vervallen bij heel slecht weer of vorst! 

 
woensdag, met uitzondering van schoolvakanties

18:30 - 19:00 | Kinderles Uddel

19:00 - 19:45 | Jeugdles Uddel

18:30 - 19:15 | Jeugdles Elspeet, Middenweg 18 

(In principe is er vanaf augustus 2018 in Elspeet één ponyles per week. Maar als er door ziekte een pony uitvalt, zal de groep worden gesplitst en zullen er twee lessen zijn.)

____________________________________________________________________________________

Naast de wekelijkse lessen zijn er ook een aantal jaarlijks terugkerende clubactiviteiten. Hieronder een kort overzicht.

 

Crosslessen

Twee à drie keer per jaar gaan we naar de KNHS waar we op het terrein voor de samengestelde wedstrijden oefenen om heuvels op en af te rijden, waterbakken te kruisen en over boomstammen en heggen te springen. Het is een enerverende gebeurtenis voor zowel de ruiters als het publiek.

 

Onderlinge wedstrijden

Twee tot drie keer per jaar organiseren we een onderlinge wedstrijd. Tijdens de wedstrijd mogen er één of meer (bixie of impuls) proeven naar keuze worden gereden. Het is een leuke informele mogelijkheid om op een ander terrein te oefenen en te laten beoordelen hoe je rijd. Je kunt kiezen uit zowel dressuur- als springproeven.

 

Voorjaars en/of najaarsrit

Voor alle leden met voldoende rijervaring organiseren we in de omgeving Van Uddel een buitenrit. We proberen dit te combineren met bijvoorbeeld een picknick zodat ook de leden zonder eigen paard en vrienden en familie gezellig samen kunnen komen.

 

Menlessen

Bij voldoende animo organiseert de vereniging menlessen.

 

Kamp

Voor de jeugdleden organiseren we jaarlijks een kamp in de meivakantie. Hier zijn de leden met, maar ook zonder eigen pony welkom.

 

Extra's en evenementen

Voor de leden wordt enkele malen per jaar een aparte activiteit georganiseerd variërend van 'poetsinstructie', theorie les, klusdagen, bedrijfsbezoek, of bezoek aan evenementen op het KNHS-terrein.